Browsing by Author "Hepsağ, Fatma"
Now showing items 1-2 of 2
-
Natürel zeytinyağı üretim aşamalarının aroma bileşenleri üzerine etkileri
Hepsağ, Fatma; Kaya, Ruken (Batman Üniversitesi, 2018-06-27)Natürel zeytinyağı, özellikle Akdeniz ülkelerinde ve diğer birçok ülkede içerdiği besin bileşenleri ile diyetlerde önemli bir yere sahiptir. Natürel zeytinyağının üretiminde, zeytinin duyusal ve besinsel özellikleri ... -
Osmaniye ilinde geleneksel ev yapımı üretilen nar ekşilerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Hepsağ, Fatma; Ferliaslan, Mustafa; Duran, Onur; Okur, Serra; Yıldız, Yahya (Batman Üniversitesi, 2019-12-25)Geleneksel yöntemle evlerde üretilen nar ekşilerinin kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yapılan bu çalışmada, toplam 6 ev yapımı nar ekşisi örneği incelenmiştir. Nar ekşisi örneklerinde pH değerleri 2.93 ile 2.99 ...