Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorHepsağ, Fatma
dc.contributor.authorFerliaslan, Mustafa
dc.contributor.authorDuran, Onur
dc.contributor.authorOkur, Serra
dc.contributor.authorYıldız, Yahya
dc.date.accessioned2021-01-26T09:35:53Z
dc.date.available2021-01-26T09:35:53Z
dc.date.issued2019-12-25en_US
dc.identifier.citationHepsağ, F., Ferliaslan, M., Duran, O., Okur, S., Yıldız, Y. (2019). Osmaniye ilinde geleneksel ev yapımı üretilen nar ekşilerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 9 (2), ss. 95-107.en_US
dc.identifier.issn2459-0614
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/910211
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12402/2578
dc.description.abstractGeleneksel yöntemle evlerde üretilen nar ekşilerinin kalite özelliklerini belirlemek amacıyla yapılan bu çalışmada, toplam 6 ev yapımı nar ekşisi örneği incelenmiştir. Nar ekşisi örneklerinde pH değerleri 2.93 ile 2.99 aralığında olup ortalama 2.96, titrasyon asitliği değerleri 5.27 ile 8.03 aralığında ve brix değeri ise %58.0 ile %69.5 aralığında olup ortalama %63.41 civarında olduğu tespit edilmiştir. Toplam kurumadde %63.46 ile 75.46 değerleri arasında, L renk değerleri 15.97 ile 23.06 arasında, a* renk değerleri 0.21 ile 1.10 aralığında ve b* renk değerleri ise 1.17 ile 3.17 aralığında tespit edilmiştir. Hue değerleri 48.92 ile 84.04 arasında ortalama 54.96, Chroma değerleri 1.43 ile 3.22 aralığında ve HMF değeri ise 143.23 ile 530.68 mg/L civarında tespit edilmiştir. Nar ekşisi örneklerinin HMF değeri hariç standartlara uyduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, a total of 6 home made pomegranate sourness samples were examined to determine the quality characteristics of pomegranate sourdoughs produced by traditional methods. The pH values of the pomegranate sour samples ranged from 2.93 to 2.99 and the average acidity values were found to be 2.96, 5.29 and 8.03, respectively, and the brix value was around 58.0% to 69.5% and the mean value was around 63.41%. The total dry matter content was between 63.46% and 75.46%, the L color values between 15.97 and 23.06, the a * color values between 0.21 and 1.10 and the b * color values between 1.17 and 3.17. Hue values ranged from 48.92 to 84.04 on average 54.96, Chroma values ranged from 1.43 to 3.22 and HMF values were found around 143.23 to 530.68 mg / L. Pomegranate samples were found to meet the standards except the HMF value.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBatman Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-ShareAlike 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/*
dc.subjectNar (Punica Granatum L.)en_US
dc.subjectEv Tipi Üretimen_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectPomegranate (Punica Granatum L.)en_US
dc.subjectDomestic Productionen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.titleOsmaniye ilinde geleneksel ev yapımı üretilen nar ekşilerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeA research on the determination of quality characteristics of traditional home made pomegranate sauce in Osmaniyeen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBatman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisien_US
dc.contributor.departmentBaşka Kurum Yazarıen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3688-4106en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage95en_US
dc.identifier.endpage107en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess