Yayın tarihi için Gıda İşleme Bölümü listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Yeni izole edilen bacillus licheniformis KG9’dan β- galaktozidazın üretimi, kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu
(Batman Üniversitesi, 2013)Batman’da (Taşlıdere, Türkiye) kaplıca sularından izole edilen, Bacillus licheniformis KG9 yeni bir ekstrasellüler β-galaktozidazın üretimi için büyük bir potansiyele sahiptir. Kültür koşulları ve ortam optimizasyonu NB ... -
Mikrobiyal Transglutaminaz Enzimi ve Süt Ürünlerinde Kullanımı
(Batman Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada transglutaminaz enziminin (TG) özellikleri ve süt ürünlerinde uygulama olanakları üzerinde durulmuştur. TG, birincil aminler ile glutamin residüleri arasında kovalent bağ oluşumunu katalize eden bir ... -
Batman’da tüketime sunulan yoğurtların bazı kimyasal ve tekstürel özellikleri
(Batman Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada Batman ili merkez köylerinden toplanan 20 adet yoğurt örneğinin bazı kimyasal, tekstürel ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Yoğurt örneklerinin pH, titrasyon asitliği, kurumadde, yağ, yağsız ... -
İn vitro şartlarda yetiştirilen buttum (pistacia khinjuk stocks)’da çözünür karbonhidrat değerleri ile antioksidan peroksidaz aktivitesi üzerine tuz stresinin etkileri
(Batman Üniversitesi, 2017)Bu çalışmada, in vitro koşullarda kültüre alınan Buttum (Pistacia khinjuk Stocks) bitkisine ait olgun tohumlar farklı tuz (NaCl) parametrelerine (0, 50, 100, 150, 200, 250 mM) tabi tutulmuştur. Farklı NaCl konsantrasyon ...