Nehir Millet ve Aydın Menderes

Batman Üniversitesi Yayınevi

info:eu-repo/semantics/closedAccess
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 United States

Milletimiz, kökleri tarihin derin mazisinde, gövdesi halde, dalları ve yaprakları istikbale uzanan; mazide, halde ve istikbalde hatıraları, temayülleri ve tasavvurlarıyla birleşmiş bir varlıktır, maziden gelip halden geçerek istikbale akan bir nehir gibi... İnşa edilmekte olan bu sürekli tecezzinin yerine İslam'ı (fütuhat), istikrarı (devlet), hosgörüyü (birlik) ve bunların muhassalası olarak da refahı temin edecek olan düzendi. Nehir milletin yan kolları hızla onu oluşturmaya doğru koşuyorlardı. Etnik ve inanç farklılıkları nasıl bir ayrışma sebebi değillerse zihinlere ve hafızalara kodlanmış hususlarda birbirileriyle bölünmez bir bütün teşkil etmeye bağlamıştı.

Aydın Menderes, Aydın, Menderes Nehri

Demir, İ. (Ed.). (2021). Nehir Millet ve Aydın Menderes. Batman: Batman Üniversitesi Yayınevi.