Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 1 / 1
  • Öğe
    Kivi (actinidia deliciosa)nın in vitro ortamda çimlendirilmesi
    (Batman Üniversitesi, 2012) Akbaş, Filiz; Işıkalan, Çiğdem; Başaran, Davut; Namlı, Süreyya
    Kivi (Actinidia deliciosa) tohumlarının in vitro şartlarda çimlendirilmesine, materyal şekli, Murashige Skoog besi ortamı (MS) konsantrasyonu, şeker çeşidi (sakkaroz, maltoz ve dekstroz) nin etkisi ayrı ayrı araştırıldı. 30 g/l sakkaroz ve ¼ MS in, Kivi (Actinidia deliciosa) tohumları için ideal çimlenme ortamı olduğu saptandı. Ayrıca tohumların çimlendirilmesine bir sitokinin olan BAP (6-Benziloaminopurin) konsantrasyonlarının (0.5-1.0-2.0-4.0-6.0-8.0 mg l-1 ) etkisi test edildi ve 2.0 mg l-1 BAP içeren MS besi ortamının en iyi sonucu verdiği belirlendi. Elde edilen sürgünler, 1.0 mg l-1 NAA (naftalen asetik asit) lı besi ortamında köklendirilerek in vivo şartlara adaptasyonu sağlandı.