Arama Sonuçları

Listeleniyor 1 - 2 / 2
  • Öğe
    İş amacıyla seyahat edenlerin otel tercihlerini etkileyen faktörler: Mardin örneği
    (Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019-11-01) Kaya, Mehmet Fırat; Dilek, Sebahattin Emre
    İş dünyasında yaşanan gelişmeler ile birlikte günümüzde iş seyahatleri önemli derecede artmış ve bu durum otel işletmeleri için önemli bir pazar haline gelmiştir. İş amaçlı seyahat edenler ile tatil/dinlenme amaçlı seyahat edenlerin otel tercihlerini etkileyen faktörler arasında da farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada özellikle şehir otelleri için önemli bir gelir kaynağı niteliğinde olan iş seyahatlerinde otel tercihlerini etkileyen faktörlerin incelenmesi amaçlamıştır. Bu çalışma kapsamında Mardin ili örnek olarak ele alınmış olup, Mardin’i iş amacıyla ziyaret edenlerin otel tercihlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesinde veriler anket formu aracılığıyla toplanmıştır. 267 katılımcıdan elde edilen veriler incelendiğinde; katılımcıların çoğunluğunun erkek, yarısından fazlasının evli, tamamına yakınının ön lisans ve üzeri düzeyde eğitim gördüğü ve büyük çoğunluğunun 31-45 yaş arasında olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Tez kapsamında iş amacıyla seyahat edenlerin otel tercihlerini etkileyen faktörlerin; personel ve temizlik, oda ve otel özellikleri, otelin imajı, iş insanı olanakları, destek hizmetler, oda ekipmanları, sadakat programları ve aktiviteler başlıkları incelenebileceği tespit edilmiştir. Ayrıca iş gezginlerinin otel tercihlerini etkileyen faktörlerin başında odaların temiz olması, yatak, şilte ve yastıkların rahat olması, oda fiyatları, otelde internet bağlantısının olması ve personelin verimli hizmet sağlaması ifadeleri bulunmaktadır.
  • Öğe
    Discovering the hotel selection factors of vegetarians: the case of Turkey
    (Emerald, 2018-11-19) Dilek, Sebahattin Emre; Fennell, David A.
    Purpose: The purpose of this study was to investigate the hotel selection preferences of vegetarians in Turkey. Design/methodology/approach: The questionnaire used in this study had four main sections: animal and environmentally friendly hotel attributes; hotel features and facilities; hotel food and beverage services; and demographic and travel information of respondents. Data were collected by way of face-to-face questionnaires from 328 self-identified vegetarians who visited the first vegan/vegetarian event – “Didim VegFest” – in Turkey on 29-30 April 2017. Findings: Eco-animal friendly hotels, customer requests and animal friendly and environmental ethics (main Factor 1); comfort and value, facilities and security, the natural environment and the staff and their services (main Factor 2); standards and sanitation, sensibility, atmosphere and knowledge (main Factor 3) were identified as the main hotel selection factors of vegetarians in Turkey. Originality/value: This study is the first of its kind in the tourism literature.