2 sonuçlar
Arama Sonuçları
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Öğe Batman’da tüketime sunulan yoğurtların bazı kimyasal ve tekstürel özellikleri(Batman Üniversitesi, 2016) Eren Karahan, LeylaBu araştırmada Batman ili merkez köylerinden toplanan 20 adet yoğurt örneğinin bazı kimyasal, tekstürel ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Yoğurt örneklerinin pH, titrasyon asitliği, kurumadde, yağ, yağsız kurumadde, toplam azot, protein, kül değerleri ortalamalar olarak sırasıyla 3.88, %0.996, %13.70, %4.4, %9.42, %0.767, %4.90, %0.912 şeklinde bulunmuştur. Yoğurt örneklerinin tekstür profil analizleri ise ortalamalar olarak sırasıyla sıkılık 38.43 g, kıvam 294.04 g.sec, iç yapışkanlık -29.49g ve viskozite indeksi -23.26 g.sec şeklinde belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre yoğurt örneklerinin kimyasal özellikler bakımından %55’inin Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliğine uygun olmadığı belirlenmiştir.Öğe Some physicochemical properties and mineral contents of stirred yoghurts containing different fruit marmalades(Wiley-Blackwell, 2018-02-01) Temiz, Hasan; Tarakçı, Zekai; Yarılgaç, Tarık; Dağ, BeşirIn this study chemical properties and mineral levels of yoghurts containing different fruit marmalades were investigated. Cherry laurel, loquat fruit and kiwi marmalade were used to make the stirred yoghurts, and the calcium, phosphorus, sodium, magnesium, manganese, iron, zinc, copper, boron, lead, nickel, molybdenum, chromium, cadmium, cobalt levels were determined by an inductively coupled plasma optical emission spectrometer (ICP–OES). The total solid, fat, ash, pH, viscosity and syneresis contents of the yoghurt samples changed between 13.85–21.02%, 2.45–2.90%, 0.82–0.94%, 4.11–4.22, 2104–2454 cP and 42.0–47.0 mL/100 g, respectively. The mean concentrations in the yoghurts of these minerals were 104.66–118.94 calcium, 95.81–112.42 phosphorus and 13.47–15.04 magnesium as mg/100 g, 235.00–254.00 iron, 429.00–453.00 zinc and 70.45–122.90 copper as μg/100 g. The recommended dietary allowance (RDA) was calculated on the basis of the intake of one yoghurt portion (125 g).